2022: Het jaar van de Omgevingswet

In Nederland hebben we veel regels over onze leefomgeving. Té veel en onbegrijpelijk voor veel mensen. Goede initiatieven komen daardoor soms lastig van de grond. We raken verdwaald in het doolhof van regels. In 2022 komen daarom al deze regels samen in één nieuwe wet: de Omgevingswet.

Dit is één wet waarin alle wetten voor de leefomgeving zijn samengevoegd. Regels uit wel 26 verschillende wetten zijn daardoor beter op elkaar afgestemd. Er zijn dus minder regels en dat maakt de wetgeving duidelijker en overzichtelijker. 

Deze wet wordt de basis voor alle regelgeving in de fysieke leefomgeving. Van bijvoorbeeld ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. Iedereen die iets wil in de fysieke leefomgeving krijgt hier dus mee te maken. De Omgevingswet wordt door de Rijksoverheid gemaakt en provincies, gemeenten en waterschappen vullen deze verder in.

Bekijk dit filmpje van de Rijksoverheid waarin de voordelen van de Omgevingswet worden uitgelegd. Meer informatie van de Rijksoverheid hierover, is te vinden via het Omgevingswetportaal.

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen